Stichting Samen voor Gambia zet zich in voor de Gambiaanse bevolking. Gambia is een klein land in Afrika dat rondom grenst aan Senegal. Helaas is Gambia een ontwikkelingsland.

Dit is terug te zien in het hoge sterftecijfer, de slechte leefomstandigheden, het analfabetisme en de slechte medische zorg. Stichting Samen voor Gambia wil zich inzetten om de omstandigheden op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw te verbeteren. Dit doen ze vooral medische projecten op te zetten of te upgraden in het binnenland van Gambia.

En ook daar mogen de jongeren graag een partijtje voetbal spelen. En dan het liefste in echte voetbalkleding net als hun grote voorbeelden. Dit kwam ook Voetbalvereniging Wacker uit De Wijk ter ore. Ze hadden nog een aantal tenues in de kast liggen die vanwege de sportieve samenwerking met V.V. IJhorst en V.V Vitesse niet meer worden gebruikt. Maar nog prima een ronde mee kunnen. De Stichting heeft er voor gezorgd dat deze op de juiste plek zijn terecht gekomen en uitgedeeld aan jongeren in Pinai Gambia. Waar ze er heel blij mee zijn! Volgens zeggen hebben ze sindsdien niet meer verloren.