Het slagwerkensemble van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo begint in het nieuwe schooljaar weer met de opleiding voor slagwerkwerker.
Onder leiding van docent Wessel Kruisselbrink worden er in de Brede School lessen gegeven op alle slagwerkinstrumenten, zoals snare-trom, pauken, percussie instrumenten en melodische slagwerkinstrumenten als xylofoon, marimba en bels.

Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar jeugdswe@apollodewijk.nl of Neem contact op met Stefan Bork, telefoon 06 133 732 27
Zien we jou gauw terug bij het Slagwerkensemble van Apollo?!

Slagwerkensemble
In de loop van jaren is het slagwerkensemble uitgegroeid tot een volwaardig orkest, met een gevarieerd repertoire. Het slagwerkensemble is een enthousiaste groep van 18 leden van alle leeftijden. Naast de bekende slagwerk instrumenten wordt er ook gebruik gemaakt van onder andere de bas gitaar.

Bij de vele verschillende optredens, zoals bij het optreden met Rockband Big John en Popkoor Nameless, en Piratenkoor De Dickninger Geuzen, stonden vele bekende nummers op het programma en dat maakt het SWE tot een graag geziene gast op het podium.
En natuurlijk mag het jubileum optreden met Melody Percussion Band Concordia uit Krimpen aan den IJssel en Popkoor Nameless uit de Wijk/IJhorst niet ontbreken. Wat een perfecte combinatie tussen slagwerk, zang en Rock!

De afgelopen jaren heeft het slagwerkensemble ook meegedaan met de Open Nederlandse Slagwerk Kampioenschappen (ONSK) en dat was voor de leden een mooie afwisseling om hieraan deel te nemen.

Naast de concert optredens, verleent het slagwerkensemble natuurlijk ook samen met het harmonie orkest haar medewerking aan de optochten in de Wijk en omgeving en natuurlijk het jaarlijks terugkerend Voorjaarsconcert.

Het slagwerkensemble repeteert elke donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur onder leiding van dirigent Erik Zweers.
Voor vragen over het slagwerkwerkensemble kun je een mail sturen naar jeugdswe@apollodewijk.nl t.a.v. Stefan, of kom een keer kijken op onze repetitieavond.