Zangvereniging Wijker Kunst heeft als goede gewoonte, evenals meerdere verenigingen, het actieve seizoen op feestelijke wijze af te sluiten. Dat was de laatste twee jaar niet mogelijk vanwege de corona pandemie, doch dit jaar pakte de activiteitencommissie van genoemde vereniging, flink uit!

Men had een bus ingehuurd die de zestig deelnemers tellende groep ’s middags om 16.00 uur, naar Zwolle bracht, waar men ‘ingescheept’ werd op een prachtige rondvaartboot, die het gezelschap over de IJssel, richting Deventer voerde. Een prachtige tocht, waarbij regelmatig geconstateerd werd, dat we toch een prachtig, natuurrijk Nederland hebben!

Ook de gezelligheid werd niet vergeten! En natuurlijk werd er gezongen onder leiding van dirigent Mannes Hofsing en ook met begeleiding van accordeonist(en lid van het koor) Cees Briek. Een heerlijk diner aan boord, onderbrak het muzikale gedeelte, doch toen men het heerlijke toetje (zittend in het uitbundig schijnende zonnetje op het dek) verorberd had, bleek dat Wijker Kunst ook over talenten beschikt, die er nier voor terugdeinzen, om solo op te treden! Het werd zodoende een gezellige boel! Dankwoorden, wederzijds, waren zeker op hun plaats, voor men tegen 23.00 uur weer In De Wijk arriveerde.
Jan Tijink