Mooi resultaat in eerste volledig digitale collecte
Tijdens de KWF-collecteweek in De Wijk is door vrijwilligers maar liefst 1047,50 euro opgehaald. Dankzij deze giften kan KWF niet alleen levensreddend onderzoek financieren, maar zich ook inzetten voor een beter leven voor iedereen die leeft met kanker. Extra bijzonder: alle donaties aan de deur zijn via een QR-code op het collectebord gegeven. Daarnaast werd er dit jaar ook via WhatsApp gecollecteerd.

Doneren via de QR-code
Nieuw dit jaar was alle collectanten in heel Nederland een collectebord met QR-code bij zich hadden, in plaats van een collectebus. Dat is natuurlijk even wennen, en soms moest je wat extra uitleg geven aan de deur. Leuk was wel dat we elke dag online konden zien hoeveel er al was opgehaald.

De opbrengst is beduidend minder dan vorig jaar, maar door dat er een nieuwe methode van collecteren was, is de helft van de collectanten afgevallen. De ervaring van de collectanten, die hebben gecollecteerd met een bord voorzien van een QR-code is toch wel postitief. In de straten met veel oudere bewoners is de opbrengst aanzienlijk lager. Enkele collectanten hadden ook gebruik gemaakt om een Whatsapp oproep te doen en dit heeft een goede opbrengst gehad.

Collectant gemist?
Wilt u volgend jaar meecollecteren voor KWF? Dan kunt u zich aanmelden via Ina ten Wolde. Heeft u de collectant gemist en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan door online te doneren via kwf.nl/collecte