Zondag waren de laatste wedstrijden van de 1e ronde van de K.N.V.B. beker, waarin Wacker was ingedeeld in een poule met v.v. IJhorst, v.v. Ruinerwold en v.v. Oranje Zwart (Wanneperveen).

De voorgaande wedstrijden waren zodanig verlopen, dat zondag Oranje Zwart en Wacker uit moesten maken, wie van de 4 genoemde clubs door zou gaan naar de volgende bekerronde. Oranje Zwart had 6 punten verzameld tegen de 4 punten van Wacker (2 – 2 bij IJhorst en de 7 -1 winst op Ruinerwold). Dat betekende dus dat de oranje hemden uit Wanneperveen genoeg hadden aan een gelijkspel, terwijl Wacker moest winnen.

Het is geen nieuws als ik zeg, dat het klimaat in ons land zeer veranderlijk kan zijn. Dat bleek zondagmiddag! Terwijl enkele weken geleden gespeeld werd onder bijna tropische omstandigheden, was het vanmiddag op het knusse veld van Oranje Zwart in Wanneperveen, {met 11 graden!) winters koud. En de wedstrijd tussen Oranje Zwart en Wacker was nou ook niet eentje om warm van te worden. Wacker was in bepaalde periodes dan wel technisch de betere ploeg, scoorde al in de 6e minuut, door mooi voorbereidend werk van Joris Brouwer de 1 – 0 voorsprong (Ingetikt door Tom Oudman), doch Oranje Zwart hield zich tot de rust knap staande.

Na de warme thee en koffie kwam er na de rust een nog enthousiaster Oranje Zwart uit de kleedkamer. En dat leidde 3 minuten na de rust, tot de verdiende gelijkmaker. Een geweldige knal van grote afstand lag zo maar in het Wacker doel. Wacker schrok en probeerde het ritme van voor de rust terug te vinden, kreeg ook wel kansen, doch het zat ook niet altijd mee. Nog erger werd het voor de
‘Wiekers’ toen de achterhoede (inclusief keeper Daan Dekker) even stond te ‘vergaderen’ en de bal uit een corner, op miraculeuze wijze in het doel huppelde. 2 – 1 voor Oranje Zwart! Gelukkig wist Stefan Klomp, die na de rust in het elftal was gekomen, vlak voor tijd, nog de dik verdiende gelijkmaker binnen te ‘frommelen’. 2 – 2. Een stand die Oranje Zwart in de volgende bekerronde bracht En Wacker? Zij bereidt zich voor de 1e competitiewedstrijd a.s. Zondag in De Wijk tegen Steenwijker Boys.

Jan Tijink