Verzamelaars van historische afbeeldingen kunnen weer aan slag. De Coop supermarkten in De Wijk en Koekange hebben in samenwerking met de Historische vereniging De Wijk-Koekange een spaaractie ontwikkeld. Vanaf zaterdag krijgen klanten een gratis verzamelalbum vol geschiedenis uit beide dorpen, waarin bijna driehonderd plaatjes geplakt kunnen worden.

Het was voor de samenstellers, Jennie Roze en Freek Heuvelman nog een hele klus om de foto’s te selecteren. Heuvelman: ‘Vanaf december vorig jaar zijn we al bezig met dit project. Alle foto’s zijn opnieuw bewerkt, en een aantal zelfs ingekleurd. Aaltinus Buiter voorzag het plakboek van prachtige en bijbehorende teksten.

Verschillende thema’s
Int totaliteit zijn er twintig verschillend thema’s gebruikt zijn. Zoals o.a: De Rederijkerskamer, Scholen, Vervoer over de weg, Boerenleven, Het ontstaan van Koekange en van De Wijk.

Niek Slomp, eigenaar van Coop Dunnink in De Wijk, denkt dat dit de succesvolle Elfsteden spaaractie begin dit jaar nog wel eens kan overtreffen. ‘We krijgen nu al zoveel leuke en positieve reacties’. Ook Klaas Jan Scherff van Coop Scherff is bijzonder enthousiast over deze unieke actie. ‘We hebben een oplage van tweeëntwintighonderd boeken. En op is op!’. De eerst exemplaren werden donderdagmorgen uitgereikt aan Niek Slomp, Klaas Jan Scherf en Ina Ten Wolde, voorzitter Historische Vereniging.

De spaaractie loopt van 10 september tot en met 20 november 2022. Tijdens deze periode is het verzamelalbum verkrijgbaar bij de Coop supermarkten in beide plaatsen, zo lang de voorraad strekt! Bij elke € 10,00 aan boodschappen krijgen klanten een zakje met plaatjes.