Voor de tweede wedstrijd in deze competitie ging de reis van Wacker naar het Friese Boijl, waar de voetbalclub Trintas zetelt. Deze club is in 2012 ontstaan uit een fusie van 3 voetvoetbalclubs t.w. uit Elsloo, Boijl en Zorgvlied (Drenthe).

Kennelijk is deze fusie een goede keus geweest, want de club heeft inmiddels een redelijk vaste plaats in de 3e klas veroverd. En daar, in Boijl, moest Wacker, met een 4 – 0 overwinning van de eerste competitiewedstrijd op zak, de strijd aanbinden. De stemming in het blauwwitte kamp was nogal positief, men had immers in tijden geen competitiewedstrijd meer verloren. “Wat kan ons gebeuren?” was zo’n beetje de stemming. Maar wat was dat een paar uur later anders! Wacker stapte met een 6 – 2 (ja, u leest het goed!) nederlaag van de niet al te beste groene grasmat in Boijl.

En mensen, die deze wedstrijd hebben gezien (waaronder ondergetekende), zullen zich afvragen hoe dit mogelijk was. Laten we bij het begin beginnen. Bij de toss kregen scheidsrechter Lourens Toldam (24 jaar!) uit Lippenhuizen en zijn assistenten , van aanvoerder Edwin Dekker van Wacker, een attentie aangeboden, omdat het de week van de scheidsrechter is. In het eerste kwartier van de wedstrijd laat Wacker zien, dat ze niet voor niets in de 3e klasse zijn terechtgekomen. Technisch veel vaardiger dan hun tegenstanders, hebben ze een flink overwicht. Alleen, men vergeet dit overwicht in doelpunten om te zetten en dat geeft de fysiek sterkere mannen van Trinitas de mogelijkheid om het eens met enkele gevaarlijke uitvallen te proberen. En waarachtig weten ze in de laatste minuut voor de rust de 1 – 0 op het scorebord te krijgen! Ondanks deze tegenslag, zet Wacker nog een keer aan en zowaar weet Joost van der Weide in de allerlaatste seconden voor rust de mooie gelijkmaker te scoren. 1 – 1 met rust!

Kennelijk hebben de mannen van Trinitas afgesproken, dat ze hun fysieke krachten (overigens wel sportief) nog meer moeten gaan gebruiken. Jammer, dat een slechte uittrap van de overigens goede keeper Wart van Holstein, Trinitas de gelegenheid geeft de score op 2 – 1 te brengen. In de 12e minuut na rust, valt eigenlijk het doek voor onze blauwwitten ,als de gastheren met een flinke knal de 3 – 1 binnenschieten. Typerend voor deze wedstrijd, waarin aan Wacker zijde veel tegenzit, is het foutenfestival in de achterhoede, waarbij de stand op 4 – 1 komt voor Trinitas. Als doelman Ward van Holstein een houdbare bal onder zich door laat gaan, is het drama compleet. 5 – 1. En nog is de gifbeker niet helemaal leeg. Want nadat Milan Hogen Esch, na prachtig voorbereidend werk van Maurice Bouderij en Joris Brouwer, de pijn met een mooi schot iets verzachtte, 5-2, zou Wacker nog iets dichter bij kunnen komen als aanvoerder Edwin Dekker (hij mist bijna nooit!) de toegestane penalty zou benutten. Maar zoals al geschreven, ging er vandaag bijna alles mis en dus verdween de bal in het Drentse landschap in plaats van in het doel! Dat de dolblije Trinitas spelers er nog 6 -2 van maakten gaf aan alles, wat Wacker een warm hart toedraagt, het teken: We staan weer met beide benen op de grond!!!!!