Ongeveer honderd bezoekers genoten op zondagmiddag 13 november van het herfstconcert van de Koninklijke Muziekvereniging Apollo in de kerk in IJhorst.

Op de idyllische locatie in het zonnige Reestdal bracht het matineeconcert van het harmonieorkest uit De Wijk het publiek in vervoering. De serene en weids klinkende compositie ‘Canterbury Coral’ van Jan van der Roost, de euforische concertmars ‘Euphoria’ en het wereldberoemde ‘The Last Spring’ van Edvard Grieg stonden op het programma.

Daarnaast speelden twee ensembles, bestaande uit muzikanten uit het orkest, hun stukken die speciaal voor dit concert waren ingestudeerd. Het klarinetensemble speelde onder andere de alom bekende tranentrekker van de Argentijnse Astor Piazzolla. Ook het saxofoonensemble bracht muziek van grote componisten, zoals Morricone en Gershwin. Het harmonieorkest sloot het concert af met de Root Beer Rag van Billy Joel.

Je komt de Koninklijke Muziekvereniging Apollo dit jaar nog op diverse plekken tegen: zo zijn de muzikanten op zaterdag 19 november bij de intocht van Sinterklaas in De Wijk en lopen de leden op zaterdag 26 november de speculaasactie. In 2023 staat de vereniging een bijzonder jaar te wachten: Apollo bestaat dan 125 jaar en organiseert allerlei jubileumactiviteiten.