‘Mijn leven is totaal veranderd’ vertelt Monica Oostra van Haarprofessionals te Ruinerwold. ‘Je kan zoveel voor iemand betekenen als iemand problemen heeft met haaruitval. Niemand wordt blij van kaler worden of van haren die uitvallen.’

Maar hoe is zo’n probleem aan te pakken? Dat was voor Monica een uitdaging. Na jarenlang als kapster te hebben gewerkt was het tijd voor een verdieping van het vak; ze richtte zich op Haarwerken. Of zoals velen zeggen; pruiken. Monica Oostra, eigenaar van ‘Hairprofessionals’ te Ruinerwold, kreeg steeds vaker te maken met mensen die problemen hadden met hun haren. Haaruitval, kale plekken of de haarziekte Alopecia, waarbij men geen enkele vorm van lichaamsbeharing heeft. Om deze problemen aan te pakken zocht ze contact met een van oudsher bekend bedrijf dat gespecialiseerd is in het oplossen van deze problemen; Frans Koopal Haarwerken in Groningen. Dit bedrijf is een van de grootste haarwerk bedrijven van Nederland en doet niets anders dan haarwerken maken en aanmeten.

Kennis en creativiteit
Monica bleek een natuurtalent. Ze is een gedreven vakvrouw die in de samenwerking met Frans Koopal Haarwerken een perfecte match had. Ze ging vol enthousiasme en leergierigheid aan de slag. Hier kon ze alle kennis opdoen die nodig is om haarwerken te kunnen aanmeten. Zo merkte ze dat dit een totaal ander vak is dan het kappersvak. Het gaat veel verder dan een ‘pruikje opzetten’ Het is een zeer specialistisch vak en vraagt veel kennis. Daarbij is creativiteit ook zeer belangrijk. Niet iedereen heeft een doorsnee hoofd, dus soms moeten er bijzondere oplossingen bedacht worden en dat vergt vaak “out of the box – denken”.

Erkend haarwerkspecialist
Uiteindelijk stopte Monica met haar kapsalon om zich volledig te kunnen wijden aan het specialisme van haar haarwerk bedrijf; ‘Hair Professionals’. Monica Oostra is nu officieel Haarwerkspecialist en erkend leverancier van haarwerken en haaraanvullingen. Hair Professionals is gevestigd in een prachtige historisch pand met volop privacy voor iedere bezoeker. Na het maken van een afspraak wordt er een kosteloos intake gesprek gehouden waarbij gekeken wordt naar het probleem en hoe op te lossen. Hairprofessionals heeft veel haarwerken op voorraad zodat een klant allerlei haarwerken kan proberen.

Uitgebreide collectie
Hairprofessionals is ook aangesloten bij alle zorg verzekeraars en zij kunnen dan ook de vergoeding aanvragen. Voor alle verschillende problemen op het gebied van haaruitval is er iets te vinden. De speciale verzorgingsproducten van Mediceuticals leveren ondersteuning bij haaruitval of hoofdhuidproblemen. Maar ook heeft Hair Professionals een uitgebreide collectie mutsjes die speciaal gemaakt zijn om de tere huid te beschermen bij bijvoorbeeld chemo. Deze mutsjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen met weinig tot geen naden. De collectie is groot, kleurrijk en modieus.