‘Beste mensen, fijn u allemaal na drie jaar weer welkom te heten bij een concert van onze koren’. Met deze woorden verwelkomde voorzitter
Gido Onderstal zaterdagavond 12 november de goed gevulde kerk te IJhorst. Wijker Kunst had als thema de herfst, daarbij natuurlijk refererend aan het seizoen. Naast de met herfstbloemen versierde kerk en de met kaarslicht aangegeven route naar de ‘concertzaal’ was ook het openingsnummer ‘Look at the World’ van de Britse componist John Rutter (1945) heel toepasselijk. Het gemengde koor zong het vrolijke nummer vol overgave en deed daarmee recht aan het ‘danklied voor de oogsten van de zomer en de herfst’.

Onder leiding van de enthousiaste dirigent Mannes Hofsink en bij meerdere nummers begeleid door een combo bestaande uit Maarten Gal ( vleugel) Nico Staal (basgitaar) en Giovanni Timmermans (drums) zong Wijker Kunst zo’n 18 nummers. Het uitstekend presterende vrouwenkoor zong o.a. ‘Morning has broken’ van Cat Stevens, met als oproep ‘Wees blij met elke ochtend die je gegeven is’ alsook ‘Make you feel my love’ een wereldhit van Adele in 2008, in 1997 geschreven door Bob Dylan. Het mannenkoor (dat zit te springen om nieuwe leden) had veel succes met het nummer “Conquest of Paradise “ waarbij de delen welke ‘piano’ (zacht) dan wel ‘forte’ (luid) gezongen dienen te worden, goed uit de verf kwamen. Bij de wereldhit in 1970 van John Denver ‘Country roads’ wist de dirigent het enthousiasme van het koor over te brengen op het publiek waardoor menigeen de melodie meezong. Het gemengd koor, totaal zestig zangers, zorgde met haar vertolking van o.a.
het schitterende nummer Perhaps Love, ook van John Denver voor een daverend applaus. Dit gold ook zeker voor het nieuw op het repertoire staande, voor het koor uitdagende nummer ‘The long day closes’ , van de Britse componist Arthur Sullivan. De tekst speelt in op de dood en wordt o.a. in Engeland veel gezongen bij o.a. rouwbijeenkomsten.

Nadat de voorzitter de zeker verdiende bloemen had uitgedeeld en het publiek een welthuis had gewenst kwam de waardering voor het optreden tot uiting middels een langdurige staande ovatie . Als afsluiting werd daarna als toegift het ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen gezongen. Eens te meer bleek de kerk te IJhorst met zijn prachtige akoestiek een geweldige locatie te zijn voor dergelijke concerten.