Het weer was fantastisch, het veld lag er magnifiek bij, behoorlijk veel publiek, de stand op de ranglijst toonde aan dat beide ploegen elkaar tot nu toe weinig ontliepen, dus was de terechte verwachting bij het publiek dat dit een mooie wedstrijd zou kunnen worden!

En als je de uitslag bekijkt, zou je die conclusie ook kunnen trekken. Een aantal van de hierboven genoemde factoren voldeed wel aan die verwachting, doch de wedstrijd voldeed daar niet aan. Natuurlijk was het enthousiasme bij beide teams wel aanwezig, doch het werd toch een wedstrijd van ‘lange halen en vroeg thuis’. Aanvankelijk ontliepen beide ploegen elkaar niet zoveel. In de 4eminuut leek Oranje Zwart de leiding te nemen, doch de bal vloog via de binnenkant van de paal weer het veld in. Wacker werd wel iets sterker en in de 26e minuut scoorde de jeugdige Joris Brouwer met een magnifieke goal de 1 – 0! Werkelijk een wereldgoal, die je op dit niveau niet zo vaak ziet. Een volley, zo uit de lucht, in één keer op ‘de slof’.

Na de rust probeerde Oranje Zwart met veel enthousiasme de zaak recht te trekken en Wacker loerde op een tweede goal. Dat lukte de blauwwitten in de 55e minuut, toen Tom Oudman, alweer uit een prachtige voorzet van die dekselse Joris Brouwer, de 2- 0 binnenschoot. De beslissing? Daar dachten de mannen uit Wanneperveen niet gelijk over. En door een uitloopfoutje van keeper Wart Holsteijn, bracht Oranje Zwart de spanning terug tot 2 – 1. En weer =moest de ploeg van Wacker aan de bak om de voorsprong te vergroten en dat lukte Dennis Westerbeek met een prachtig doelpunt uit een moeilijke hoek, De wedstrijd beslist? Welnee, daar dachten de mannen van Oranje Zwart nog niet aan! En uit een corner brachten ze de spanning opnieuw terug tot 3 – 2.
En omdat de goed fluitende scheidsrechter Pasveer uit Leeuwarden, liefst 7 minuten extra bijtrok, was het voor de aanhang van Wacker toch nog even ‘billen knijpen’ Maar uiteindelijk kwam er voor de Wijker ploeg toch een verdiende 3 -2 overwinning op het scorebord te staan.

Volgende week wacht ze een pittige uitwedstrijd in en tegen v.v. Steenwijkerwold.
Jan Tijink (supporter)