Duik voor Doelen. Zo heet de Nieuwjaarsduik genoemd die motorclub de Antrappers uit De Wijk op zondag 1 januari 2023 gaat organiseren. In 2005 begon dit als grap om het jubileum jaar met een frisse start te beginnen. Na twee corona jaren is het inmiddels de negentiende keer dat deze plaats gaat vinden. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van de duik naar een tweetal goede doelen in De Wijk en IJhorst.

Het goede doel van de Wiekers is een Koersbalmat voor de ouderen, en bij De Rieverst gaat de helft van de opbrengst naar activiteiten voor jongeren. De Antrappers dagen iedereen uit om aan deze duik deel te nemen en een financiële donatie te doen voor het goede doel. Ook zullen de toeschouwers gevraagd worden om gul te geven. Dus neem een paar centjes mee naar de duik. De Antrappers en de Jongens van de Tente doen uiteraard ook een aardige duit in het zakje. Verzamelen kan voor de duik bij café De Wiekslag of de Tente, waar na de duik een consumptie en een bakje Unox snert te verkrijgen is. Al met al in 2023 eindelijk weer een ludieke duik waar menigeen plezier van heeft.

De Nieuwjaarsduik vindt plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg. Verzamelpunt is om 13.30 uur bij café de Wiekslag, of bij de tent nabij de brug om 13.45 uur. Het startschot klinkt om 14.00 uur. Publiek wordt verzocht zoveel mogelijk te voet te komen. Automobilisten worden verzocht hun auto zoveel mogelijk te parkeren in de woonwijk rond de Julianaweg of bij de kerk in IJhorst.