De plek waar je een zwerfboek kunt brengen of halen óf allebei!
Bij IKC De Horst in De Wijk is in de week voor de Kerstvakantie een KinderzwerfboekStation geopend.

Leerlingen en kinderen uit de omgeving kunnen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen de kans krijgen om te kunnen lezen.
Het KinderzwerfboekStation is gelijk bij binnenkomst via de hoofdingang te zien. In deze kast kunnen de kinderen een boek kiezen om thuis te lezen. Als het boek uit is, kunnen zij het boek weer laten zwerven via dit station of op een andere manier. Door de ‘Neem me mee’ sticker, weten kinderen dat het een zwerfboek is.
Wij willen als Integraal Kindcentrum graag in samenwerking met Kinderzwerfboek bijdragen aan de kans om ieder kind te kunnen laten lezen. Heeft u thuis zelf nog een boek in de kast staan dat andere kinderen mogen lezen, er hoeft alleen een sticker opgeplakt te worden (deze liggen bij ons zwerfboekstation) en het boek is klaar om te zwerven! De zwerfcode aan de binnenkant van het boek kan op de website worden aangevraagd en ingevuld, op die manier kunt u uw zwerfboek volgen.