De Koninklijke Muziekvereniging Apollo bestaat 125 jaar. Afgelopen zaterdagavond trapte de vereniging het jubileumjaar af met een feest in het Dorpshuis in de Wijk. Een feestelijke start van een jaar vol jubileumactiviteiten.

125 jaar geleden in de Wijk
In 1898 kwamen vier heren met het plan om een muziekkorps op te richten. Zuidwolde en Dwingeloo hadden immers ook al een muziekvereniging en de Wijk kon niet achterblijven. Met een startkapitaal van 600 gulden (gecollecteerd in het dorp) en 15 bij-elkaar-gescharrelde leden hadden de heren alles in huis om de vereniging op te richten. De eerste repetities vonden plaats bij dirigent Wink thuis en op de lessenaar stonden het Wilhelmus en Wien Neerlands bloed. In de maand juli van 1898 liep Apollo voor het eerst op straat: de muzikanten konden inmiddels één mars spelen. Er was veel publiek. Men pauzeerde bij café ‘Het Oude Hogenkamp’ en er ontstond een geweldige feeststemming!

Vandaag de dag bestaat de Koninklijke Muziekvereniging Apollo de Wijk uit diverse orkesten, zoals het slagwerkensemble, het harmonieorkest en de kweekvijvers voor de vereniging: het jeugdorkest, leerlingenorkest en de blokfluitgroep. Apollo telt inmiddels ongeveer 100 leden!

Drie speciale jubileumconcerten
Op zaterdag 25 maart vindt het jubileum-voorjaarsconcert plaats in Sporthal De Slenken in de Wijk. In dat concert brengen alle onderdelen van de vereniging hun extra feestelijk repertoire ter gehore. Daarnaast viert het slagwerkensemble het jubileum met een concert op 25 november, met medewerking van René en Erikah Karst. Tot slot sluit het harmonieorkest het bijzondere jaar af met een kerstconcert in De Samenstroom in Meppel op zaterdag 16 december.

Reünie met concert
Op 7 oktober wordt het jubileum niet alleen met alle huidige leden gevierd, maar ook met alle oud-leden. Tijdens de reünie wordt teruggekeken met foto’s en video’s van eerdere jaren en er wordt muziek gespeeld uit de oude doos. Wie wil, mag meespelen. Iedereen die lid is geweest van de vereniging kan zich via apollodewijk.nl aanmelden voor de reünie.