“Mijn buren houden van darten, maar bij iedere pijl die zij gooien, hoor ik tok. Als dat nou zo af en toe was, dan vind ik het geen probleem, maar ze spelen bijna dagelijks. Ik heb geprobeerd er iets van te zeggen, maar het gaat gewoon door.” Wat nu?

“Ik zeg, bel Buurtbemiddeling,” zegt Hetty de Bruin, coördinator van Buurtbemiddeling De Wolden. “We bespreken wat er is voorgevallen en gaan gezamenlijk bekijken of Buurtbemiddeling kan helpen.”

Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners in gemeente De Wolden die een verschil van mening hebben of in een conflictsituatie dreigen te komen met buren/buurtgenoten. Bij het inzetten van Buurtbemiddeling proberen bewoners onder begeleiding van bemiddelaars samen hun verschil van mening op te lossen. Daarmee kan worden voorkomen dat een ruzie te hoog oploopt en de sfeer verslechtert. Het team vrijwillige bemiddelaars zoekt nieuwe collega’s zodat zij met elkaar nog vaker kunnen bijdragen aan een betere sfeer tussen buren in gemeente De Wolden.

Als bemiddelaar bij Buurtbemiddeling start je met een training, zodat je goed beslagen ten ijs komt als je aan de slag gaat. Bij een bemiddeling luisteren twee getrainde bemiddelaars naar het verhaal van beide partijen. Ze geven geen oordeel, ze spelen niet voor rechter, ze zijn neutraal. Ze helpen de partijen om een oplossing te vinden die voor (hen) beiden aanvaardbaar is. Denk je nu: dat lijkt mij echt een klus die bij mij past, neem dan contact op met Buurtbemiddeling De Wolden op tel 0528 278 855 of via 06 10928135. Mailen kan ook: buurtbemiddeling@swwh.nl. De complete vacature is ook te vinden op www.vrijwilligershoogeveen.nl.