Het is de supermarkt en slagersfamilie Koetsier gelukt om de Coop formule tijdig om te bouwen naar het Plus concept. Bijna drie weken geleden gingen de deuren van de winkel dicht. Werd alles leeg gehaald. En vanaf dat moment werd er met man en macht gewerkt om de ombouw te realiseren. Voor personeelsleden, familie, inwoners en andere genodigden was er dinsdagavond alvast gelegenheid om het resultaat te bewonderen. Woensdagmorgen om 09.00 uur is officiële opening door Burgemeester Inge Nieuwenhuizen en kunnen er weer boodschappen gedaan worden. Voor de eerste tweehonderd klanten is er een slagroomtaart. En maken ze kans op een minuut gratis winkelen.

Wie de nieuwe Plus binnenloopt moet toegeven. Ruinerwold heeft een prachtige supermarkt gekregen. Het is een van de weinige Plus winkels in Nederland met nog een eigen slagerij. De van oorsprong slagersfamilie Koetsier maakt hier o.a diverse soorten worst. Ook voor de andere twee Plus vestigingen elders, die gerund wordt door familieleden. De eigenaren Sietze en Mathijs Koetsier zijn trots op het resultaat. Mathijs: ‘Het is gelukt om de winkel binnen drie weken om te bouwen. En dat allemaal zonder noemenswaardige problemen. Vanmiddag werden de laatste puntjes op de i gezet’. En toen bleek dat ze tijd nog wel nodig hadden. Mathijs: ‘Om half zes waren we klaar. Snel naar huis, eten en omkleden, en om half zeven waren we hier weer present om de bezoekers welkom te heten’.

Eén coöperatie
Plus en Coop bereiken in september 2021 overeenstemming over een voorgenomen fusie. Hierdoor ontstaat onder één sterk merk ‘P;us’ de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland met circa 550 winkels en ruim 10% marktaandeel. Met een landelijk netwerk van 550 winkels opererend onder de PLUS formule en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro. De gecombineerde organisatie biedt werk aan ruim 40.000 medewerkers en bedient elke week meer dan 4,5 miljoen klanten. De supermarkt in Ruinerwold biedt werkgelegenheid aan bijna zestig medewerkers,