Voor het nieuwe voetbalseizoen zijn we op zoek naar leden, ouders of spelers die het leuk vinden om regelmatig thuiswedstrijden van de jeugd- én/of seniorenteams als scheidsrechter te leiden. Reden voor onze oproep is dat de pool van verenigingsscheidsrechters steeds kleiner (én ouder) wordt. Het is dus de hoogste tijd dat er nieuwe scheidsrechters bij komen.

Als SJO Triville, vv Wacker vv IJhorst en vv Vitesse ’63 willen we de kandidaat-scheidsrechters opleiden, samen met de KNVB door een cursus verenigingsscheidsrechter te organiseren. Deze cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op woensdagavond waarin je aan de hand van theorie en praktijk opgeleid wordt tot verenigingsscheidsrechter. In het kader van de cursus fluit je ook een aantal “stage-wedstrijden” en word je begeleid door een praktijkbegeleider vanuit SJO Triville. Maar ook als je wel wil fluiten maar geen mogelijkheid ziet om aan een cursus deel te nemen komen we graag met je in contact!

Onderwerpen
Een greep uit de onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:
• Leidinggeven aan 22 spelers op het veld;
• Het toepassen van de spelregels;
• Uitvoeren van praktijkoefeningen;
• Samenwerken met assistent-scheidsrechters;
• De 11 competenties;
• Positie kiezen en volgen;
• Spelhervattingen en disciplinaire straffen.
Het opleidingsdeel bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur met praktijkoefeningen op locatie. Elke maand is er een bijeenkomst. De opleiding wordt ‘s avonds gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Tijdens de opleiding krijgen de deelnemers opdrachten die altijd te maken hebben met de eigen wedstrijden. Het ervaringsdeel bestaat uit het fluiten van minimaal 4 stagewedstrijden bij jouw vereniging onder begeleiding van een praktijkbegeleider. Tijdens dit ervaringsgedeelte brengt de cursist de theorie direct in praktijk en ontwikkelt hij of zij de verschillende competenties. De praktijkbegeleider is aanwezig tijdens deze oefenwedstrijden. Ook kunnen medecursisten een rol spelen bij het geven van feedback.

Opleidingsinvestering
• Vier bijeenkomsten á 3 uur: 12 uur
• Zelfstudie en opdrachten: 8 uur
• Fluiten van (minimaal) vier stagewedstrijden: 4 uur

De minimum leeftijd is 14 jaar.

Voor info over deze cursus kun je Steef van Baalen en/of Anita Kuik benaderen.
Steef van Baalen, steef.vanbaalen@home.nl, 0627061548
Anita Kuik, ws@vitesse63.nl, 0629254614