De Streetband uit De Wijk speelt op zaterdag 18 februari in café de Wiekslag. Deze rockcover & feestband is een aantal jaren geleden spontaan ontstaan. De buurmannen van de Nijsinghweg, Marcel Kroes, Andre Hendriks, Justin Hendriks en Benny Spin speelden toen voor de grap, samen een aantal nummers tijdens de ‘keuring van de versierde straten’ tijdens het dorpsfeest. Sinds de ‘Vrienden van de Wiek live’ is Hans Peter Sloots de vaste drummer. En wordt er regelmatig een optreden gedaan.

Het repertoire bestaat uit rockklassiekers, Nederpop en feestnummers variërend van: Status Quo, Johnny Cash, Abba, ZZ Top, Pater Moeskroen, Bokkers en Hazes tot Normaal, Golden Earring en AC/DC. Sinds een jaar worden er soms ook akoestische optredens gedaan. Zo deed de Streetband in oktober nog mee aan het Huiskamerfestival in Zuidwolde. En dit viel in de smaak bij band en publiek. Sindsdien zijn er ook een aantal akoestische rockcovers opgenomen in de set. Maar het belangrijkste is de interactie met het publiek, en om er samen een feestje van te maken. Aanvang 21.00 uur. Entree € 7,50.