Vera Vos (23) uit De Wijk heeft de Vrouw in de Media Award 2022 voor Drenthe gewonnen. Deze prijs ontving ze voor het project Passie op het Platteland, wat ze samen maakte met Manon Hessels uit Oosteinde.

Passie op het Platteland is een project voor en door jongeren op het platteland. ‘Ze geeft hen een stem en podium, met respect voor tradities en waarden, waardoor oud en jong de verbinding met elkaar weer weten te vinden”, aldus de jury. De Vrouw in de Media Award is een initiatief van expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) en Sprekersbureau ZijSpreekt. Vos won hiermee in 2021 het Raspaard van de Gemeente de Wolden. En was vorige week ook aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie om de winnaar van afgelopen jaar, Mina Koes bekend te maken. De inwoonster van De Wijk is inmiddels alweer bezig met een nieuw project.