Rotary Staphorst Reestland wil graag aandacht schenken aan 78 jaar vrijheid in Nederland. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei organiseert veel activiteiten waaronder Vrijheidsmaaltijden. Namens de Rotary Staphorst-Reestland willen wij een Vrijheidsmaaltijd aanbieden en daarom wordt op 5 mei een gratis ontbijt aangeboden in de Protestantse Kerk IJhorst met als thema vrijheid en onvrijheid.

Wat is een Vrijheidsmaaltijd?
In heel Nederland worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot en met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel waarbij de gasten spreken over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid. Thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Locatie Protestantse Kerk IJhorst
Een van de voorwaarden van het Nationaal Comité is dat er een geschikte locatie is, bijvoorbeeld een plek of pand met een historische waarde. Wij organiseren in dit kader een ontbijt in de Protestantse Kerk IJhorst. De kerk in IJhorst met een geallieerd erehof van zes gesneuvelde militairen is een prachtige locatie voor een Vrijheidsmaaltijd. Wij hopen op een divers gezelschap van jong tot oud en met verschillende geloofsovertuigingen. Enkele gastsprekers (waaronder een vluchteling(e)) komen met interessante en historische verhalen.

Deelname
Aan de deelname zijn geen kosten verbonden, maar vragen u wel een bloem mee te nemen om een paar boeketten samen te stellen en cadeau te geven.
Het staat een ieder vrij om ter plaatse een bijdrage te doneren. Deze bijdrage zal worden geschonken aan de monumentale Protestantse Kerk IJhorst, welke dit jaar 200 jaar bestaat. U kunt zich aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen: http://www.rcstaphorstreestland.nl/vrijheidsmaaltijd

Wat betreft het definitieve aantal deelnemers kan worden opgemerkt dat behalve de variatie in leeftijd, de grootte van de kerk hierbij een bepalende factor is.
U ontvangt een definitieve bevestiging van uw deelname op het door u opgegeven e-mailadres.
Graag zien wij uw deelname tegemoet.
De organisatie,
Jan Bakker (Tel. 06-53449967)