De Vrouwen van Nu afdeling Ruinerwold hebben de eerste bijeenkomst weer achter de rug. Maar liefst 93 dames hadden zich aangemeld voor deze avond. Helaas gooit het griep- en verkoudheidsvirus bij een aantal dames roet in het eten, waardoor zij de avond moeten afzeggen. Met een opkomst van 76 dames is er toch een redelijke volle zaal.

Hierbij het eigen verslag: Deze avond wordt georganiseerd door de feestcommissie, Joke heet een ieder van harte welkom. Na een tweede kopje koffie, met natuurlijk het traditionele Nieuwjaars rolletje, is het de beurt aan het duo “Eén en Ander”. Erik is de één, en de ander is Anita. Samen het duo “Eén en Ander”, uit Zelhem. Erik opent met: ”Mooi dai d’r bunt”, en zo zie je maar, het Achterhoeks dialect verschilt niet zoveel van het Drents. Dit duo heeft hier al eerder opgetreden, maar deze keer komen ze met een ander programma. Het muzikale duo zingt liedjes van o.a. Jim Reeves, The Cats, Simon and Garfunkel, en Daniël Lohues, “op de fietse”. Soms de originele versie, maar ook met eigen teksten. Het duo begeleidt zichzelf met saxofoon, klarinet, trompet, gitaar, mondharmonica en zelfs de accordeon.

De muziek wordt afgewisseld met wat leuke sketches. Zo zijn wij getuige van een opname voor het televisieprogramma “Vinger aan de pols” , waarbij Gerda bij de dokter komt met haar “blaasproblemen”. Na de pauze zien we Harry, een oude vrijgezel, die op zoek is naar een vrouw. Moeder zou hem daarbij wel even helpen. Hilariteit alom. Tussendoor leest Erik wat korte gedichtjes voor uit eigen werk. Hij heeft een gedichtenbundel geschreven, “Een Ander Riempke”. Korte gedichten over alledaagse dingen, die je bij het lezen doen glimlachen.

Het laatste lied klinkt rond kwart over tien, het duo krijgt een staand applaus. Joke bedankt Anita en Erik voor de leuke avond, en voorzitter Alida bedankt de feestcommissie voor de organisatie. We kijken terug op een geslaagde avond.