Er zijn van die vriendschappelijke wedstrijden, die niet veel om het lijf hebben, doch afgelopen zondag had onze plaatselijke voetbalclub wel degelijk een vriendschappelijke wedstrijd deed er toe deed. Men had namelijk op bezoek de voetbalvereniging Raptim uit Coevorden (vroeger heetten ze R.K. Raptim).Een uitstekende 3e klasser, die kon en wilde voetballen. Technisch vaardig en snel.

En aangezien Wacker aantoonde redelijk in dit “spelletje” mee te kunnen spelen, kreeg het (schaarse ) publiek, ondanks de snijdende kou, toch een aantrekkelijke wedstrijd te zien. Vooral voor de rust ontliepen de ploegen elkaar niet al teveel, al waren de Coevordernaren technisch misschien iets vaardiger. Zij namen dan ook verdiend een 1 – 0 voorsprong in de wedstrijd, die door scheidsrechter Anand Mangroelale uit Meppel (wel veel vanuit de middencirkel!!)rustig werd geleid. Na de gelukkig warme thee en koffie, zakte het tempo (begrijpelijk) wel iets. Wel wist Raptim haar voorsprong nog uit te breiden tot 3 – 0, alvorens Rob van Luin, met een werkelijk formidabel schot, de stand iets dragelijker maakte. 1 – 3. Een prima voorbereiding voor beide clubs voor de (her) aanvang van de competitie a.s. zondag. Wacker gaat dan op bezoek bij Steenwijker Boys.

Jan Tijink