Winterstop en toch voetbal! Als je dan zoals Wacker beschikt over een kunstgrasveld dat prima bespeelbaar is, en je kunt een tegenstander vinden die ook wel ‘de wei’ in wil, dan kun je in deze voetbal loze periode een oefenwedstrijd spelen. Tegenstander Sweel, spelend in de 3e klasse district noord en nog ongeslagen in de competitie, was graag bereid naar De Wijk te komen. Scheidsrechter De Boer uit Hoogeveen werd voor deze wedstrijd aangewezen en hij floot deze sportieve wedstrijd op voortreffelijke wijze!

Wacker miste nogal vaste spelers door blessures, doch dan kun je als trainer ook mooi wat jongere spelers opstellen. Trainer Hoekstra maakte daar ook dankbaar gebruik van. Nou, Gert Jan kan rustig gaan slapen want hij heeft best een paar jongens die duidelijk op de deur kloppen van het 1e elftal!

De wedstrijd begon sensationeel, want we hadden in de storm, kou en regen onze plaats langs de (koude)lijn nauwelijks ingenomen of Tom Oudman had de bal al in het Zweeloër doel gedeponeerd. 1 – 0. En ondanks de slechte weersomstandigheden, werd het best een aantrekkelijk oefenpotje. Marc de Graaf (de talentvolle jeugdspeler) schoot Wacker naar de 2 – 0 voordat Sweel iets terug deed. (2-1) Joris Brouwer zag een strafschop prima gestopt door de Zweeloër keeper. Met 2-1 ging de rust in.

Nadat iedereen zich gelaafd had aan iets warms, was het snel na de rust al 3 -1 door alweer Marc de Graaf en leek Wacker op weg naar een grote overwinning. De als altijd keihard zwoegende Koen Dekker schoot uit een penalty de 4 -1 prima binnen en ook good old en aanvoerder Edwin Dekker, kon uit een voorzet van de al eerder genoemde Mark de Graaf, nummer 5 binnen schieten. Sweel bleef hard knokken en kon dan ook de nederlaag iets dragelijker maken door vlak voor tijd 5 – 2 te scoren. Daarmee een nuttige en sportieve wedstrijd afsluitend!!