De Koninklijke Muziekvereniging Apollo bestaat 125 jaar. Daarom staat 2023 voor de vereniging vol met jubileumactiviteiten. Op zaterdag 25 maart speelt Apollo haar jubileumconcert in Sporthal De Slenken in de Wijk.

Extra feestelijk programma
Om het jubileum te vieren komen de muzikanten met een extra feestelijk programma. Het slagwerkensemble speelt bijvoorbeeld het swingende nummer ‘I gotta Feeling’ van de Black Eyed Peas en neemt het publiek mee in exotische sferen met het kleurrijke ‘Sketches of the Orient’ van Brian Mason. Het harmonieorkest viert o.a. een Spaans feest met ‘Fiesta Cu Tres Banda’ en brengt het prachtige ‘The Wilderness’ van Rossano Galante: een muzikale reis die de schoonheid van een besneeuwd bos in de bergen vastlegt.

Jonge muzikanten in de spotlights
Ook de jeugdleden presenteren een feestelijk programma. Zo spelen de blokfluiters o.a. het vrolijke ‘hoedje van papier’ en speelt het opstartorkest de ‘klompendans’. Voor veel jeugdleden is de eerste kennismaking met een ‘echt’ concert. Een spannende ervaring, maar ook zeker iets om naar uit te kijken. Het jeugdorkest heeft ook een mooi jubileumprogramma ingestudeerd. Zij spelen bijvoorbeeld een stuk uit The Avengers, een van de grootste Marvel films en uiteraard wordt er ook muziek gespeeld waarbij de voetjes van de vloer kunnen. Extra verrassing is dat het jeugdorkest een stuk samen met het harmonieorkest gaat spelen.

Meer speciale jubileumconcerten dit jaar
Naast het concert op 25 maart heeft de vereniging nog twee jubileumconcerten op de planning staan. Het slagwerkensemble viert het jubileum met een concert op 25 november, met medewerking van René en Erika Karst. Het harmonieorkest sluit het bijzondere jaar af met een kerstconcert in De Samenstroom in Meppel op zaterdag 16 december.

Reünie met concert
Op 7 oktober wordt het jubileum niet alleen met alle huidige leden gevierd, maar ook met alle oud-leden. Tijdens de reünie wordt teruggekeken met foto’s en video’s van eerdere jaren en er wordt muziek gespeeld uit de oude doos. Wie wil, mag meespelen. Iedereen die lid is geweest van de vereniging kan zich via apollodewijk.nl aanmelden voor de reünie.