MiFID ii is bedoeld om beleggers te beschermen en eerlijke en efficiënte financiële markten te bevorderen. Het leidt tot meer transparantie en concurrentie op de markten, wat ertoe bijdraagt dat beleggers het best mogelijke resultaat voor hun beleggingen krijgen.

Bovendien helpt zij marktmanipulatie tegen te gaan en ervoor te zorgen dat de markten op een eerlijke en ordelijke manier werken. Hieronder lees je meer over de verschillen van MiFID en MiFID ii.

Uitdagingen van MiFID ii
Hoewel MiFID ii veel voordelen oplevert voor markten en beleggers, brengt het ook enkele uitdagingen met zich mee. Het leidt tot hogere kosten voor bedrijven, omdat ze moeten investeren in nieuwe systemen en processen om ervoor te zorgen dat ze aan de voorschriften voldoen. De richtlijn leidt ook tot meer toezicht op de markten, omdat ondernemingen nu meer informatie over hun transacties moeten verstrekken.
Belangrijke punten om te onthouden
• MiFID en MiFID ii zijn twee van de belangrijkste onderdelen van de financiële regelgeving in Europa.
• MiFID werd ingevoerd in 2004 en MiFID ii in 2018.
• MiFID en MiFID ii zijn bedoeld om beleggers te beschermen en eerlijke en efficiënte markten te bevorderen.
• MiFID ii is veel uitgebreider van opzet en introduceert nieuwe regels en voorschriften
• MiFID ii leidt tot hogere kosten voor bedrijven, omdat zij moeten investeren in nieuwe systemen en processen.
• MiFID ii leidt ook tot meer transparantie en concurrentie op de markten.
• MiFID ii helpt marktmanipulatie te verminderen en zorgt ervoor dat de markten op een eerlijke en ordelijke manier werken.

Conclusie
MiFID en MiFID ii zijn twee van de belangrijkste onderdelen van de financiële regelgeving in Europa. Ze zijn bedoeld om beleggers te beschermen en eerlijke en efficiënte markten te bevorderen. MiFID ii is een bijgewerkte versie van MiFID en is veel uitgebreider van opzet. Dit leidt tot hogere kosten voor ondernemingen, omdat zij moeten investeren in nieuwe systemen en processen om ervoor te zorgen dat zij aan de voorschriften voldoen. Zij leidt ook tot meer transparantie en concurrentie op de markten, wat ertoe bijdraagt dat beleggers de best mogelijke resultaten voor hun beleggingen krijgen. Ga naar www.lindenhaeghe.nl voor meer informatie en advies.