Het kerkgebouw van de protestantse gemeente IJhorst-De Wijk bestaat tweehonderd jaar. Dat wil de organisatie van het jubileumfeest graag vieren met zoveel mogelijk inwoners uit IJhorst en de Wijk. Hiervoor is een commissie in het leven geroepen die elke maand in dit jubileumjaar een of meerdere evenementen gaat organiseren.

De opening zal plaatsvinden op 14 april. Dit is de datum van het plaatsen van de eerste steen in 1823. De opening wordt verricht door een nazaat van de eerste steenlegger, en in het programma is medewerking van Ria Westerhuis die uit eigen werk zal voordragen.

Op 23 april is daarna het openingsconcert van het jaar door Wijkerkunst. Dit concert is gratis toegankelijk, wel vraagt de organisatie bij de uitgang een bijdrage in de kosten. Het programma bevat verder: Op 10 of 17 juni, afhankelijk van het weer, schilderen onder leiding van Joke Plomp. Hiervoor is vooraf opgave nodig.

De maand juli is orgelmaand, organist Fenna van der Weide heeft een aantal verschillende organisten gevraagd daar aan mee te werken.
1 juli  – Orgelconcert Mannes Hofsink Aanvang 15.00 uur.
8 juli  – Concert voor twee instrumenten en vier handen: Eeuwe Zijlstra en Fenna van der Weide. Aanvang 15.00 uur.
15 juli – Orgelconcert door vier vrouwen: Annet Menkveld, Thea Steenbergen, Janneke Oosterhuis en Fenna van der Weide. Aanvang 15.00 uur.
22 juli – Orgelconcert door (oud)organisten: Peter van de Beld. Gert Kiewiet, Rudi Kaldenberg en Leo Zeelenberg. Aanvang 15.00 uur.

Naast de orgelconcerten is de jubileumcommissie ook in juli en augustus ook aanwezig bij de versierde wagens van de dorpsfeesten. Op 9 september is de kerk weer geopend voor de Open Monumentendag, waarbij voor de kinderen een kleedjesmarkt georganiseerd wordt. Ook zal (onder voorbehoud ) het wagenspel Mina Koes opgevoerd worden bij de kerk.

Tot zover het programma in detail, verder komen nog een wandeling met Mink de Vries en uitleg over de grafsteen van de abt van Dickninge. Ook worden er dorpsfilms vertoond van oud IJhorst en oud de wijk. Als afsluiting van het jaar, komt er nog een zangmiddag verzorgd door Apollo.