Plan je een staycation? Waarom dan niet kamperen in Nederland? Met zijn pittoreske landschappen, mooie stranden en historische steden is Nederland de perfecte bestemming voor een ontspannen en onvergetelijke kampeertrip. Of je nu op zoek bent naar avontuur, een romantisch uitje of een gezinsvakantie, Nederland heeft voor elk wat wils. Er zijn tal van activiteiten, dus je zal je nooit vervelen tijdens je verblijf op de camping in Nederland. Zoek vooral een camping in de buurt van een stad of provincie die je nog niet goed kent, en ontdek nieuwe plekken in Nederland. Lees verder voor een aantal toffe ideeën voor jouw kampeertrip in Nederland.

Wat maakt kamperen in Nederland een goed idee?

Kamperen is niet alleen voor de zomermaanden: veel mensen trekken er ook graag op uit tijdens de koudere maanden, wanneer het rustiger is in de dorpen en steden. En hoewel kamperen in de wintermaanden misschien zwaardere kleding en meer lagen vereist, is het weer meestal mild genoeg om het comfortabel te maken. Nederland is de perfecte plaats om te gaan kamperen: het is de ideale bestemming voor een ontspannende en relaxte reis. Waarom?

De landschappen – Nederland staat bekend om zijn landschappen, waaronder meren, rivieren, kanalen en duinen. Deze landschappen vormen een schilderachtig decor voor een kampeertrip.

Veel buitenactiviteiten – Nederland is niet alleen de perfecte plek voor een ontspannen kampeervakantie, maar biedt ook veel buitenactiviteiten voor actieve vakantiegangers. Je kan zeilen, windsurfen en natuurlijk geweldig fietsen en wandelen door de natuur. 

De steden – Nederlandse steden als Amsterdam, Den Haag, Breda en Rotterdam zijn geweldige plaatsen om overdag te bezoeken en ’s nachts in de buurt te slapen.

Soorten campings in Nederland

Er zijn enorm veel campings in Nederland, elk met unieke eigenschappen. Als je met je partner op pad bent, dan is het misschien leuk om naar een rustige camping te gaan waar je midden in de natuur zit. Maar als je met het gezin wil kamperen dan is het misschien leuker om een vakantiepark of camping met glijbaan en zwembad op te zoeken bijvoorbeeld. Op deze manier kunnen je kinderen hun eigen ding doen wanneer je op de camping bent en zal je een onvergetelijke tijd beleven. Een goed voorbeeld van een camping zoals deze is: Camping de schatberg in Limburg. 

Activiteiten voor kamperen in Nederland

Wandelen: Nederland heeft een grote verscheidenheid aan natuurlijke landschappen, waaronder duinen, heidevelden, bossen en heidevelden. Enkele van de beste wandelroutes van Europa zijn hier te vinden, dus neem de wandelschoenen mee!

Fietsen: Nederland heeft een uitgebreid netwerk van fietspaden, dus fietsen is een uitstekende manier om dit prachtige land te verkennen.

Bezienswaardigheden: Als je toch wil wandelen kijk dan naar een van de vele routes en tochten die historische plaatsen van het land te verkennen.