Wacker had voor de laatste vriendschappelijke wedstrijd voordat komend weekend de competitie weer begint, wederom een sterke tegenstander uitgenodigd en wel 2e klasser Beilen. En bij het horen (en zien) dat Wacker deze wedstrijd (en ook die van zondag a.s.) een 6 tal potentiële eerste elftalspelers mist(wintersport), denk je wel even: “Als dat maar goed komt”.

Nou, ik heb al vaker gesteld, dat trainer Gert Jan Hoekstra over een brede selectie beschikt en dat komt dan in een dergelijke situatie goed uit. Hij kon zijn gehele selectie eens aan het werk zien. En dat ziet er waarachtig niet slecht uit!! Alsof ze al jaren in het eerste elftal gespeeld hebben, lieten de jeugdige “invallers” zien, dat hun trainer wat dat betreft rustig kan gaan slapen! De wedstrijd was een vrij gelijk opgaande match, waarbij het klassenverschil nauwelijks merkbaar was. Beilen nam, door een paar ‘ongelukjes’ in de Wijker achterhoede, een 2 – 0 voorsprong, doch Ton Oudman bracht, nog voor de rust, met een magnifiek schot de zeer verdiende tegentreffer. 1 – 2 met de rust.

Na de pauze eigenlijk hetzelfde spelbeeld, met een onterecht afgekeurd doelpunt van Wacker(een onterecht vlagsignaal van de Beiler grensrechter, waarin de overigens goed leidende scheidsrechter Jan Willem Roessink uit Meppel meeging). Het was opnieuw een nuttige oefenwedstrijd op deze vrieskoude avond. Eindstand Wacker – Beilen 1 – 3.