Decennialang geniet het publiek van de jaarlijkse tournees van het humorgezelschap Drenthe Plat. Met hun Drentse humor op z`n best staat de groep garant voor een heerlijke onbezorgde avond uit. En vrijdagavond kon een volle zaal in Dorpshuis de Havezate genieten van deze Drentse humor.

Ook na 45 jaar heeft het gezelschap niets verloren van de energie, de power en de magie was er nog steeds zo bleek. Onvervalste Drentse humor vormde uiteraard het hoofdingrediënt. Prachtige anekdotes, doldwaze situaties en dolkomische typetjes wisselen elkaar af in een heerlijke mix van humor en gein, waar de lachspieren op de proef werden gesteld. Het bijna twee uur durende programma werd afgesloten met het duo Aaltje en Trijntje, twee al op leeftijd zijnde hartsvriendinnen, die uit de school klapten over hun belevenissen in het Drenthe van vroeger en nu. Herkenbare situaties maakten de optredens van de dames tot een absoluut hoogtepunt in het dialectrepertoire. Ook de aanstekelijke Drentse liedjes waren bijzonder vermakelijk.