Normaal komen we conservenblikken alleen tegen in onze voorraadkast, maar voor het Streekprogramma Wiede Wold zijn er een aantal blikken uit de kast gehaald en geplaatst langs een deel van het wandelnet De Wolden. Terwijl je via een mooie route door het landschap wandelt, kom je af en toe een houten paaltje tegen. Vandaar kun je – via een blik op het paaltje – een blik werpen op de kerk van Blijdenstein. Kijk goed!

De kerktoren staat al 600 jaar op dezelfde plek, maar het landschap erom heen verandert nog steeds. Op de blikken komen later nog QR-codes die gescand kunnen worden voor informatie en leuke vragen. Ben jij benieuwd? Je kan de route beginnen vanaf de parkeerplaats van de kerk bij Blijdenstein. Natuurlijk kan je ook op een andere plek de route oppikken, bijvoorbeeld bij camping Het Hazenpad of bushalte Vorenwolde. Om de route te wandelen kan je eenvoudig de wandelknooppunten volgen. De route is in de vorm van een achtje, waarbij de grote lus iets meer dan 8 km is en de kleine lus ongeveer 4 km.