Tijdens Pinksteren transformeert Landgoed Dickninge en zijn schilderachtige omliggende landerijen opnieuw tot het toneel van het Pinksterconcours. Dit boeiende paardensportevenement, dat over drie dagen – vrijdag 26 mei, zaterdag 27 mei en maandag 29 mei – wordt verspreid, biedt een spannende combinatie van actie, spektakel en topkwaliteit paardensport.

Dit begint op vrijdag met paardenspringen op niveaus van 80/90cm (oefenspringen) en 1.00cm in de Dickninge ring. De avond wordt afgesloten met een gezellig ondernemerscafé en derby.
Zaterdag staat in het teken van paardenspringen met hoogtes van 1.10cm en 1.20cm, en de prestigieuze Wolden Cup voor 4- en 5-jarige springpaarden in de Dickninge ring. Ook is er paardendressuur van klasse B tot ZZ-Licht met twee proeven. Pony’s kunnen deelnemen aan springen van 0.40cm tot 1.20cm in de Havixhorst ring en dressuur van klasse B tot Z². Voor de jongste deelnemers hebben we BIXIE evenementen. De zaterdag wordt afgesloten met een “Hippisch spektakel”.

Maandag 29 mei biedt nog meer opwinding met paardenspringen op 1.30cm en 1.35cm en top-rubrieken voor tuigpaarden, waaronder Friese tuigpaarden. Daarnaast is er een aantrekkelijke geldpot te verdelen bij het paardenspringen op 1.20cm, 80/90cm (oefenspringen), 1.00cm en 1.10cm in de Havixhorst ring en paardendressuur van klasse B tot ZZ-Licht met twee proeven.