Een groep van vier enthousiaste mannen uit De Wijk zet zich elk jaar tijdens het maaiseizoen in voor het onderhoud van wandel- en fietspaden rondom het dorp. Ze zorgen ervoor dat wandelaars en fietsers met plezier van hun hobby kunnen genieten door de paden netjes te maaien.

Dankzij de steun van Belangenvereniging De Wijk beschikken de mannen over een loopmotormaaier en een bosmaaier, die speciaal zijn aangeschaft voor dit doel. Op vrijwillige basis komen ze elke drie weken bijeen om dit belangrijke werk te verrichten. Het team bestaat uit de volgende leden: Roelof ten Buur, Bart Boverhof, Engbert van der Woude en Arjan Berends. Met hun inzet dragen deze mannen bij aan het behoud van goed begaanbare paden voor de lokale gemeenschap. Hun toewijding en vrijwillige bijdrage worden zeer gewaardeerd.

De volgende paden worden door hen gemaaid:
Het pad Tolhuis Dickninge achterlangs de akker
Het pad langs de IJsbaan
Het pad achter het kerkhof naar de Reest
De fietspaden op het viaduct bij het zwembad
Het fietspad naar de oude Wijkbrug
Het pad langs de sloot A28 van het viaduct tot aan de trambaan
Vanwege het vertrek van een voormalig lid van het maai team, is er behoefte aan een kleine aanhangwagen waarop de maaiers permanent kunnen worden vervoerd. Ook wordt er gezocht naar een afgesloten opslagruimte voor het materieel, bij voorkeur in het dorp De Wijk. Suggesties voor deze faciliteiten zijn van harte welkom en kunnen worden gemaild naar arjanberends@gmail.com.

Indien contact (whatsapp of bellen) gewenst is kan dit bij:
Roelof ten Buur 06- 43181500
Arjan Berends 06- 34333908