Daar was hij dan, de laatste officiële competitiewedstrijd 2022/2023 in de 3e klasse A district Noord. Maar zeker voor beide clubs niet onbelangrijk! Want deze korte competitie kent nog een z.g. ”toetje” in de vorm van een nacompetitie voor promotie/degradatie. En afhankelijk van de uitslag van vanmiddag en ook van de uitslagen op de andere velden in deze klasse, staat er voor zowel Mildam als Wacker nog wel het een en ander op het spel!

En dan nu de wedstrijd! Prachtig voetbalweer, behoorlijk wat publiek en twee ploegen die er voor gaan willen! En hoe! Er zijn nog maar 30 seconden in deze wedstrijd (uitstekend geleid door scheidsrechter Berendsen uit Drachten) gespeeld of slimmerik Koen van Luin slingert zich als een slangenmens door de bijna totale Mildam ploeg en scoort op prachtige wijze! 1 – 0 voor Wacker! Zelden zal Wacker in een wedstrijd zo snel op een voorsprong zijn gekomen.Dat geeft de burger (de Wiekers) moed. Maar denk nou niet, dat die taaie jongens uit het Friese Mildam zich zo snel gewonnen geven. In tegendeel! Ze nemen het heft behoorlijk in handen en de achterhoede van Wacker mag aantonen waarom hun ploeg zo hoog op de ranglijst staat. Maar……. ze slagen onder aanvoering van de prima keepende Daan Dekker cum laude! Afgezien van wederzijds enkele kleine kansjes, wordt de rust met de 1 – 0 voor Wacker gehaald.

En die enthousiaste roodhemden uit Mildam gaan er meteen na rust geweldig tegen .aan en de gelijkmaker kan niet uitblijven.De uitstekende rechtsbuiten van Mildam weet het gaatje te vinden voor de gelijkmaker.Inmiddels laten de standen bij de andere wedstrijden in deze 3e klasse zien, dat Wacker absoluut moet winnen om nog aan het “toetje” van de competitie te kunnen deelnemen. En het werd dus: Pompen of verzuipen! En wat is het dan een rijkdom om als club te kunnen beschikken over die behendige Rob van Luin. Zelden zal hij zo’n mooi en belangrijk doelpunt hebben gescoord Wat een schitterende “pegel” Rob, daar boven in de hoek. En wat een ontlading bij jouw medespelers en de supporters. Nu werd het pompen of verzuipen voor Mildam. Hoewel sommige spelers van Wacker aan het eind van hun latijn waren, en met het snot voor de ogen speelden, haalde men de finish.

Op zondag 4 juni speelt Wacker z’n eerste wedstrijd, in De Wijk,tegen Renado uit Sint Nicolaasga, voor promotie naar de 2e klas. Bij winst volgt er dan een uitwedstrijd tegen een andere tegenstander en wordt ook die gewonnen, dan volgt er een beslissingswedstrijd op neutraal terrein. Een lange weg, maar……….wel eervol!!!!
Jan Tijink (supporter)