Tavi, een 9-jarige jongen uit De Wijk, zal deze zomervakantie een buitengewone uitdaging aangaan. Hij is van plan om in totaal 100 km hard te lopen, verdeeld over meerdere dagen. Het doel van zijn inspanning is om geld in te zamelen voor de stichting Assistentiehond-Gelderland, een organisatie die zich landelijk bezighoudt met het opleiden van honden voor mensen met PTSS (posttraumatische stressstoornis).

Veel mensen, waaronder militairen, politieagenten en hulpverleners, worden geconfronteerd met ernstige klachten als gevolg van PTSS. Hoewel defensie en politie al geld beschikbaar hebben gesteld voor assistentiehonden, geldt dit helaas nog niet voor ambulancebroeders en brandweerlieden. Hierdoor kunnen veel hulpverleners die zich hebben ingezet voor hun land en de maatschappij zich geen assistentiehond veroorloven.

Tavi is vastbesloten om hier verandering in te brengen door geld in te zamelen om deze hulpverleners te voorzien van de broodnodige assistentiehonden. Hij roept mensen op om zijn doel te steunen en een donatie te doen aan de actie van de stichting Assistentiehond-Gelderland.

De stichting heeft een Facebook-pagina waarop meer informatie te vinden is over deze bijzondere actie. Op 12 mei om 16:28 uur plaatste de stichting een bericht waarin Tavi’s inzet werd toegelicht. Ze benadrukten dat Tavi begrijpt dat een PTSS-assistentiehond het antwoord kan zijn voor hulpverleners die traumatische situaties hebben meegemaakt.

Het streven van Tavi is om tijdens zijn hardloopuitdaging van deze zomer 100 km af te leggen en zo een aanzienlijk bedrag in te zamelen voor de aanschaf van assistentiehonden. Als u Tavi deze zomer ziet hardlopen, herkenbaar aan zijn shirt van de stichting Assistentiehond-Gelderland, moedig hem dan vooral aan en steun hem in zijn nobele missie.

Doneren
De actie van Tavi is een inspirerend voorbeeld van hoe zelfs een jong persoon zich kan inzetten voor een goed doel en anderen kan helpen die dringend behoefte hebben aan ondersteuning. Het initiatief van Tavi verdient erkenning en aanmoediging, en iedere bijdrage aan zijn actie zal een directe impact hebben op het leven van hulpverleners die lijden aan PTSS.
Doneren kan via deze link Hartelijk dank voor uw steun en betrokkenheid bij dit belangrijke initiatief.