Zaterdag 3 juni nam het JO8-1 team, onder leiding van trainer en coach Chiel Duinkerken, deel aan een prachtig jeugdtoernooi bij VV Staphorst. Na het winnen van alle poulewedstrijden (sommige met overtuiging), kwam de allesbepalende knock-out wedstrijd. Alles hing af van deze wedstrijd! Gelukkig wisten ze deze te winnen en bereikten ze de beslissende finale. Daar stonden ze tegenover FC Meppel, een team dat uitkomt in de 1e klasse!

Met wat zenuwen bij zowel de kinderen als de ouders betraden ze het veld. Het was een spannende wedstrijd met kansen aan beide kanten. Na de 10 minuten speeltijd stond het nog steeds 0-0. De beslissing moest vallen door strafschoppen. Vijf spelers van elk team werden gekozen voor deze zware taak. Na deze vijf penalty’s stond het nog steeds gelijk! Er werd een zesde strafschop genomen. FC Meppel benutte deze kans, maar helaas wist de uitstekende keeper van FC Meppel de bal tegen te houden aan de kant van Triville. Hierdoor ging de wedstrijd helaas verloren.

Desondanks behaalde het team een geweldige tweede plaats! Ze waren allemaal ontzettend trots. Op naar het volgende seizoen!