Na vele verzoeken om duidelijkheid over een mogelijke promotie van Wacker 1 naar de tweede klasse, willen wij graag een update geven. Het seizoen is succesvol verlopen met een ongeslagen reeks in de vierde klasse, en de selectie onder leiding van GertJan Hoekstra heeft bewezen dat ze ook kunnen concurreren in de derde klasse. Een derde plaats in de competitie is een geweldige prestatie op zich!

Toch blijft promotie nog een uitdaging. Het vereist een driestapsproces, te beginnen met een eerste wedstrijd op 4 juni, gevolgd door een halve finale op 11 juni en tot slot een finale op zondag 18 juni 2023. Het is dus nog een lange weg te gaan.

Maar wie zijn dan de mogelijke tegenstanders? Wat we wel weten, is dat Wacker 1 op zondag 4 juni om 14.00 uur een thuiswedstrijd zal spelen tegen Renado (Recht Naar Doel) uit Sint Nicolaasga. Renado eindigde als zevende in de derde klasse B en heeft zich via een periodetitel geplaatst voor de promotiewedstrijden.

De winnaar van deze wedstrijd zal het op zondag 11 juni a.s. in de halve finale opnemen tegen SC Erica. Hoewel ze net geen kampioen zijn geworden in 3D, is SC Erica een geduchte tegenstander die gewend is om in de hogere klassen van het amateurvoetbal te spelen. Deze wedstrijd zal plaatsvinden in Erica.

En als Wacker deze twee uitdagende wedstrijden weet te overleven, wacht de finale op neutraal terrein op zondag 18 juni 2023. Het blijft natuurlijk speculatie wie daar de tegenstander zal zijn, maar bijvoorbeeld VV Ruinen zou zomaar een mogelijke tegenstander kunnen zijn.

Zoals eerder gezegd, beleeft Wacker 1 opnieuw een succesvol seizoen. Met een keurige eindpositie in de competitie en op zijn minst één bonuswedstrijd op 4 juni a.s. Het zou fantastisch zijn als we op die genoemde zondag een grote menigte langs de lijn hebben om Wacker 1 aan te moedigen!