Na een uitstekend seizoen als promovendus in de derde klasse kreeg Wacker, als derde geplaatst, een kans om deel te nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Het is een lange weg, maar een eervolle gelegenheid om aan deel te nemen! Op zondagmiddag stond de eerste tegenstander klaar op het sportveld aan de Wiltenweg: de v.v. Renado uit het Friese St. Nicolaasga, een oude bekende voor Wacker. Beide teams zitten in dezelfde positie.

Het was een zonovergoten zondag, waarbij beide clubs zichtbaar gespannen waren. De wedstrijd werd geleid door een uitstekende (vrouwelijke!) scheidsrechter, Sjoukje de Jong uit Heerenveen, bijgestaan door neutrale grensrechters Markus Smook Brands en Henk Boland. Voor de toeschouwers was het een wedstrijd met ups en downs, zoals verwacht in dit soort beslissende wedstrijden. Hoewel Renado wellicht optisch sterker was, waren de snelle aanvallen van Wacker ook gevaarlijk. In de 17e minuut scoorde Wacker met een prachtige schuiver van de helaas vertrekkende speler Dennis Westerbeek (hij gaat spelen voor Vitesse’63 in Koekange, een groot verlies voor Wacker en een geweldige versterking voor Vitesse’63!). Met een 1-0 voorsprong voor Wacker werd er gerust.

Direct na de rust zette Renado alles op alles. Ze werden duidelijk sterker, maar dit bood Wacker de kans om met snelle aanvallen de voorsprong uit te breiden. De mooiste kansen werden gemist, maar in de 67e minuut scoorde Joris Brouwer de bevrijdende 2-0. Tenminste, dat dachten we! Het sportieve Renado gaf echter niet op en zette nog meer druk, maar dankzij doelman Daan Dekker, die uitgroeide tot de “man of the match”, slaagde Wacker erin om de 2-0 voorsprong vast te houden. Sterker nog, onze blauwhemden brachten met een subliem doelpunt van Dennis Westerbeek (vanaf ongeveer 40 meter afstand schoot hij de bal prachtig in het Friese doel) de beslissende 3-0 op het scorebord!

Met deze uitslag staat Wacker komende zondag tegenover SC. Erica. Een gerenommeerde tegenstander, maar wie weet wat er kan gebeuren?