Na 32 jaar vol passie en toewijding kondigt Arina Holterman, eigenaresse van Bloemenboetiek Jarina, aan dat het tijd is voor een nieuwe fase in haar leven. De aankondiging werd gedeeld op het Facebook-account van de bloemenwinkel.

Arina licht toe: “Ik koester al geruime tijd de wens om mijn werkuren te verminderen, maar door het huidige personeelstekort bleek dit een lastige opgave. Het voelde alsof mijn werklast alleen maar toenam, terwijl ik juist meer tijd wil vrijmaken voor mijn hobby’s, familie en reizen. Onverwacht diende zich echter een kans aan, en de ontwikkelingen gingen razendsnel. Het viel me zwaar om dit nieuws aan mijn team te vertellen. Met sommige medewerksters heb ik jarenlang zij aan zij gewerkt, en dat maakt dit afscheid extra moeilijk. Eén van hen heeft zelfs net zo lang in de winkel gewerkt als ikzelf. Sommige dingen moeten gewoon zo zijn.”

Het allerbelangrijkste voor Arina is dat al haar personeel wordt overgenomen en dat er een bloemenwinkel in het dorp behouden blijft. Wel zal de naam van de winkel veranderen. “Ik hoop dat mijn opvolger in dezelfde geest verdergaat, maar het voelt niet passend om de winkel onder mijn naam voort te zetten.”

Vanaf 1 oktober wordt de winkel overgedragen aan Rembrandt Bloemen, geleid door Marlou & Alex van Ulzen, samen met het bestaande team. Zij zullen de winkel voortzetten onder een nieuwe naam. Arina wil graag al haar klanten en vrienden bedanken: “We zijn zeer dankbaar voor de langdurige steun en het vertrouwen dat jullie ons hebben geschonken. Samen hebben we met bloemen gesproken bij elke bijzondere gelegenheid en hebben we momenten van vreugde en verdriet gedeeld.”

Gedurende de komende maand zal er een grote opruimingsverkoop plaatsvinden met aantrekkelijke kortingen. Tijdens deze periode kunnen klanten nog steeds hun stempelkaarten inleveren. Cadeaubonnen blijven geldig tot het einde van 2024 en kunnen ingewisseld worden bij Rembrandt Bloemen.