Na een onderbreking van drie jaar vond op donderdag eindelijk weer een Zonnedag plaats in De Wijk. Het weer was zonnig en warm, wat de perfecte omstandigheden creëerde voor een middag vol vermaak in Dorpshuis De Wijk. Ruim dertig senioren beleefden een onvergetelijke middag met Oudhollandse spelletjes en genoten van de muziek van een accordeon duo.

De Zonnedag kon worden georganiseerd dankzij de succesvolle Valentijnstaartactie, waarbij een mooi bedrag werd ingezameld voor de ouderen in verzorgingscentrum Dunninghe en thuiszorgcliënten. De taarten, geleverd door bakkerij Nijstad en COOP Dunnink, vonden gretig aftrek dankzij de inzet van vele vrijwillige taartverkopers.
Dit jaar was het ook mogelijk voor thuiswonende ouderen die afhankelijk zijn van thuis- of mantelzorg om deel te nemen aan de Zonnedag. Deze dag werd georganiseerd door de motorclub De Antrappers in samenwerking met Zorgcentrum Dunninghe, Café De Wiekslag, Bakkerij Nijstad en Bakkerij Coop Dunnink.

De ouderen die deelnamen, bevinden zich over het algemeen niet ver van Dunninghe of het dorp De Wijk. Deze Zonnedag bood hen de kans om eens buiten hun vertrouwde omgeving te genieten. De dag begon met koffie en lekkernijen van de bakker, waarna het gezelschap zich verplaatste naar café De Wiekslag om de middag af te sluiten met een borrel en gezamenlijke barbecue. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de opbrengst van het Beachvolleybaltoernooi van dit jaar. De organisatoren kijken terug op een geslaagde dag vol warmte en verbinding, en kijken al uit naar de volgende editie van de Zonnedag.