Van 4 t/m 26 september 2023 kunnen leden van Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland weer stemmen op een vereniging of stichting die zij een warm hart toedragen. Elke uitgebrachte stem levert de vereniging een geldbedrag op. Alle leden van de Rabobank ontvangen automatisch een code om te kunnen stemmen. We zetten even de deelnemers uit De Wijk op een rijtje. En u kunt ook zien waar ze het geld aan willen besteden.

Wieker Meule
Ook dit jaar doet de Wieker Meule in De Wijk weer graag mee aan de Club Actie, waarbij de leden van de Rabo Bank hun stem kunnen uitbrengen op organisaties die meehelpen om de lokale gemeenschap te versterken. Wij doen weer een beroep op U ! Wij zouden graag een goede nieuwe weegschaal willen aanschaffen, die komt te staan op de tweede verdieping , waar het meel wordt gemalen. Het meel kan dan daar direct worden afgewogen en in zakken worden verpakt voor de verkoop . Overigens nodigen we u van harte uit de verschillende soorten molenmeel eens te proberen! Dit plan is vervolgactie op vorig jaar. Toen is, met een financiële bijdrage van de RABO Bank, een vijzelinstallatie gebouwd op het te malen graan omhoog te transporteren, naar de maalstenen toe. Deze vijzelinstallatie werkt voortreffelijk! Met al deze aanpassingen wordt het werk van de molenaars minder zwaar, immers ook in de molen moeten we proberen aan de ARBO eisen tegemoet te komen. Komt u vooral een kijkje nemen in de molen, iedere zaterdag is die geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

RSV Voorwijk
RSV Voorwijk werd opgericht in 1935. De vereniging beschikt over een prachtig eigen tennispark met 4 verlichte all-weather smashcourt-banen en een clubhuis aan de Wiltenweg. We zijn een actieve vereniging die streeft naar sportiviteit in een ongedwongen, informele en gezellige sfeer. Tennis is echt een sport voor jong en oud. Bij ons varieert de leeftijd van actieve spelers van 5 tot 85 jaar! Veiligheid staat daarbij voorop, zowel op als naast het baan. We geloven dat elk moment telt, en daarom willen we een Automatische Externe Defibrillator (AED) verwerven voor op ons sportpark. Een AED kan levens redden bij hartstilstanden en hartritmestoornissen en met jullie hulp kunnen we ervoor zorgen dat we een veilige omgeving creëren voor alle sporters, bezoekers en ook voor omwonenden.

Schoolplein Buurtplein bij De Horst
Uw stem is fijn voor het kleuterplein! We willen graag het (achterste deel van) het kleuterplein opknappen. De bijdrage van de Rabo ClubSupport kunnen we hier goed bij gebruiken.
Als u lid bent van de Rabobank kunt u uw stem uitbrengen via de Rabo App of via https://www.rabobank.nl/leden/clubsupport