Het was de derde wedstrijd in deze bekerpoule en beide clubs hadden de vorige twee wedstrijden winnend afgesloten. Dus stonden ze allebei op 6 punten! Wacker had daarbij een beter doelsaldo bij elkaar gespeeld en zou al bij een gelijkspel over gaan naar de volgende bekerronde.

Onder ideale voetbalomstandigheden (lekker voetbalweer, een prachtige grasmat) zou je een leuke pot voetbal mogen verwachten. Dat werd het absoluut niet!! Wacker was vanaf de 1e minuut duidelijk de beter voetballende ploeg, stond binnen een paar minuten op 2 – 0 voorsprong (doelpunten van Joris Brouwer en Koen van Luin?) en deed het verder vrij rustig aan, tot Joris Brouwer nummer 3 binnenschoot!. Daarmee werd de rust gehaald van deze wedstrijd, die door scheidsrechter Jaap van der Weide uit Haren, rustig vanuit de middencirkel werd geleid!.

Na de pauze eigenlijk hetzelfde beeld als voor de rust. Een vrij machteloos V.W.C., dat sportief bleef knokken voor een beter resultaat, hetgeen door Wacker niet werd toegestaan. Integendeel: Die slimme Joris Brouwer zag nog wel kans om ook nummer 4 te produceren. Daarnaast scoorde Wacker nog wat afgekeurde doelpunten, zodat een monsterscore uitbleef. Maar met de 4 – 0 plaatste Wacker zich gemakkelijk voor de volgende bekerronde.

A.s. zondag begint Wacker aan haar 1e competitiewedstrijd van dit seizoen, een uitwedstrijd tegen HODO in Hollandseveld.

Jan Tijink (supporter)