De culturele avond van de Historische Vereniging de Wijk-Koekange, gehouden op vrijdag 20 oktober 2023, was een groot succes. Een zaal vol enthousiaste mensen hebben genoten van het veelzijdige duo “Een en Ander” uit Zelhem.

Het duo Erik Knoef en Anita Oldenhave, die in het dagelijks leven ook een duo vormen, hebben ons meegenomen naar de Achterhoek in hun eigen dialect. Dit dialect heeft veel overeenkomsten met ons Drentse streektaal. Zo vertelde Erik hoe hij na 6 jaar thuis, met een beschermde opvoeding, ineens naar de grote boze wereld moest: de lagere school. Maar wat had Erik een geluk met juffrouw van der Mei. Hij werd verliefd op de juf en wilde met haar trouwen. Helaas voor Erik trouwde zijn lieve juf met meneer van der Laan. En wat schetste ons aller verbazing, en die van Erik nog het meest, juffrouw van der Mei zat in de zaal. Dit was een prachtige hereniging.

Verder namen zij ons mee tijdens hun vele vakanties maar ook “Boer zoekt vrouw” was een onderdeel van het programma. Kortom een veelzijdig programma met vele hilarische momenten. Wij hebben dan onze lachspieren ook goed kunnen gebruiken deze avond. Als dank voor deze mooie avond kregen Anita en Erik van het publiek een staande ovatie en namens de Historische Vereniging de Wijk-Koekange bedankte de voorzitter, Ina ten Wolde, het duo met een paar lekkernijen uit de Wijk zodat ze de terugreis naar de Achterhoek zonder een hongergevoel konden aanvaarden. Foto: Freek Heuvelman