Het echtpaar Jan en Marrie Bisschop-Zanting (Beiden 85 jaar) vierde op dinsdag 14 november hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen kwam het echtpaar persoonlijk feliciteren namens het gemeentebestuur.

Jan Bisschop, een geboren en getogen Wieker, groeide op als enig kind. Na de technische school werkte hij als verwarmingsmonteur bij Beijer in Meppel, later overgenomen door Breman. In De Wijk staat Bisschop bekend als de ‘nestkastjesman’, vanwege zijn grote hobby: het timmeren van nestkastjes die overal in het dorp en vooral in het Dickninge bos te vinden zijn. Als vrijwilliger was hij vele jaren betrokken bij het maaien en onderhouden van bermen langs voetpaden in de omgeving van De Wijk. In het verleden beoefende hij ook duivensport en hielp hij mee met de opbouw van het traditionele Pinksterconcours in het dorp. Daarnaast mag hij graag ‘Jan van Haasteren puzzels’ in elkaar zetten. Volgens zijn vrouw is hij ‘een bezige bij die niet stil kan zitten’.

Marrie werd geboren in een groot gezin met zeven kinderen in Zuidwolde. Voor haar huwelijk werkte ze als dienstmeisje. Later had ze de zorg voor de vijf kinderen die werden geboren. Inmiddels hebben de kinderen van het echtpaar elf kleinkinderen en elf achterkleinkinderen. Marrie’s hobby’s zijn lezen en tv kijken.

Het echtpaar ontmoette elkaar op een dansavond in Zuidwolde en had het daar gezellig samen. Zoals gebruikelijk brachten de jongens hun meisjes veilig naar huis, wat niet zonder hindernissen verliep. De fiets van Jan werd in eerste instantie verstopt door jongens uit het dorp, maar werd later teruggevonden. ‘Ze vonden het denk ik niet leuk dat we achter hun meisjes aanzaten’, aldus Jan. Niet veel later kregen ze verkering en trouwden ze enkele jaren later in het gemeentehuis van Zuidwolde, gevolgd door een klein feestje. Na het trouwen trokken ze tijdelijk in bij de ouders van Jan in De Wijk en verhuisden vervolgens naar de Beatrixweg, waar ze 56 jaar woonden. Ze waren een van de eersten met centrale verwarming, door Jan zelf aangelegd. Sinds enkele jaren wonen ze in een seniorenwoning aan de J.L Nijsinghweg.

Tijdens hun werkzame leven konden ze niet echt op vakantie, maar na de pensionering haalden ze de schade in met prachtige reizen naar onder andere Canada, Afrika, Noorwegen, Griekenland, Oostenrijk en Frankrijk, waar een van hun dochters woont en werkt. Het briljanten huwelijksjubileum wordt gevierd met een receptie voor familie, vrienden en kennissen.