Trendline Haarmode is nu Nature Hair. Deze beslissing is niet zomaar genomen, zoals eigenaresse Petra Scholten uitlegt. “Wij zijn een bewuste en haarvriendelijke kapsalon in De Wijk, waar we ons richten op de gezondheid van zowel het haar als de hoofdhuid.” Deze bewustwording is mede tot stand gekomen door de masterclass bij de haarvriendelijke kapper van: Annie Kok die Petra op dit moment volgt. Ook het team van Nature Hair gaat in de nabije toekomst deze manier van opleiden volgen, zodat ze allemaal voldoende geschoold zijn. “Op deze manier blijven we voortdurend onze kennis over haar en huid te verbreden en staan we klaar om veelvoorkomende haar- en hoofdhuidproblemen aan te pakken. Bovendien zijn we gespecialiseerd in het knippen, verzorgen en stylen van krullen.”

Petra nam de kapsalon op 1 januari 2017 over en transformeerde deze tot een bloeiende onderneming. Toen kwam de pandemie, wat nog steeds financiële gevolgen heeft. Maar te midden van deze moeilijkheden zag Petra een kans voor positieve verandering. Ze besefte dat ze zich verder moest ontwikkelen in haar vak. “Als je niets onderneemt, verandert er immers niets.”
Dit streven naar positieve verandering heeft geleid tot een meer natuurlijke benadering. “Ons haar wordt blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf en dit kan het haar en de hoofdhuid beschadigen. Misschien heb je al veel geprobeerd en zijn eerdere bezoeken aan kappers op teleurstellingen uitgelopen. Misschien heb je geaccepteerd dat dit nu eenmaal de staat van je haar is. Dit is echter zonde! Het kan anders en beter,” zegt Petra.

Natuurlijke producten
Ze vervolgt: “We helpen klanten om hun haar en hoofdhuid gezond te maken én te houden. Ons eerlijke en passende advies staat altijd in het teken van de conditie van je haar. We voorzien je haar en hoofdhuid van wat ze echt nodig hebben om ze zo mooi en gezond mogelijk te maken.” Hierbij wordt gebruik gemaakt van producten van Zenz Organic en Rodolphe&Co. Deze producten bevatten gecertificeerde natuurlijke ingrediënten, die minder schadelijk zijn voor het haar dan traditionele chemische producten, zonder in te leveren op kwaliteit en prestaties. Beide merken onderscheiden zich door hun biologische en natuurlijke karakter, wat bijdraagt aan de gezondheid van het haar.
Petra benadrukt: “Door te werken met deze natuurlijke producten en plantaardige kleuringen, willen we klanten bewust maken en tegelijkertijd zorgen voor het welzijn van ons team.” Dit is van essentieel belang, aangezien het aantrekken van nieuwe vakmensen in onze branche een uitdaging is. Petra merkt op dat steeds meer klanten uit nabijgelegen plaatsen, zoals Staphorst, Meppel en Zwolle, naar Nature Hair komen. Meer informatie: www.trendlinedewijk.nl (Binnenkort www.nature-hair.com)