Na de hele zure nederlaag tegen Schoonebeek, was Ruinerwold gebrand zich te revancheren in Dwingeloo. Het kon daarbij rekenen op extra steun, afkomstig uit Afrika. Jesper de Wit was uit Burundi overgekomen om vader Eddy richting zijn eerste overwinning van het seizoen te helpen.

Ruinerwold startte uitstekend in Dwingel, want na dertien minuten kwam het al op voorsprong. Een corner van Bert de Boer werd op door Brian Heins op het hoofd van Kevin Loof gekopt, die de 0-1 binnen knikte. Ruinerwold bleef de bovenliggende partij in de eerste helft en vijf minuten voor rust vergrootte het de score. Een voorzet, na een schitterende actie, van de sterk spelende Ruben Buld werd in het eigen doel gekopt. Foutje bedankt, 0-2.

In de tweede helft was het voor Ruinerwold zaak om de voorsprong minimaal vast te houden. Het kreeg nog aardige kansen om de wedstrijd definitief te beslissen, hoewel Dwingeloo via de ingevallen Fabian Bosker – bedankt voor het te laat komen – ook hier en daar dreigend was. Het was mede te danken aan de uitstekend keepende Jeffrey Krol dat Dwingeloo niet terug kwam in de wedstrijd.

Ruinerwold leek zich comfortabel naar de overwinning ging spelen, totdat de spanning ineens terug was. Dwingeloo maakte alsnog de 1-2 en Ruinerwold moest in de achteruit. Toch weigerde het een stap terug te doen, wat overigens ook gold voor grensrechter Henk Boland, en werd er met elkaar gevochten voor iedere meter. Even leek de boel in blessuretijd alsnog in te storten, maar een Dwingeler schot spatte gelukkig uiteen op de paal.

Na 94 gure minuten slaakte Ruinerwold een zucht van verlichting, en mocht het weer drie punten bijschrijven. Jesper de Wit zag dat het goed was, en was eveneens tevreden over het optreden van Henk Bolding. Hiermee bleek Jesper uiteindelijk Henk Boland te bedoelen.

Aankomende zondag wacht Ruinerwold opnieuw een kraker, in eigen huis tegen middenmoter Beilen.

Tot dan!