Duik voor Doelen. Dat is de benaming van de Unox Serieuze Nieuwjaarsduik georganiseerd door motorclub De Antrappers uit De Wijk op woensdag 1 januari 2024. Het is de twintigste keer dat de club deze duik op nieuwjaarsmiddag organiseert. Wat in 2005 als een grap begon om hun jubileumjaar met een frisse start te beginnen, is uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. In de laatste jaren is ook vanuit IJhorst deelgenomen aan deze duik, vanuit het Oud en Nieuw Feest georganiseerd door de Jongens van de Tente.

In 2024 zal er opnieuw gedoken worden voor goede doelen. Vanuit De Wijk zijn de gekozen doelen Ons Kindertheater (Willem Koopsweg) en de Zotte Zondag (familiemiddag Faute Feest), en vanuit IJhorst wordt gedoken voor de dierenweide Geit&Wij.

Iedereen is welkom om deel te nemen, ongeacht leeftijd, uit De Wijk en IJhorst, en ver daarbuiten. Zowel individuele deelname als deelname namens verenigingen, stichtingen, clubs, vriendengroepen, en anderen wordt aangemoedigd. Het is de bedoeling dat de duikers zich laten sponsoren voor minimaal vijf euro, wat ten goede komt aan goede doelen. Ludieke verkleedpartijen worden gewaardeerd. Het aanwezige publiek wordt aangemoedigd om te doneren bij de Geldwolven in de gele hesjes of via een QR-code.

De Nieuwjaarsduik vindt plaats in de Reest nabij de brug aan de Julianaweg. De deelnemers verzamelen om 13.30 uur in Café De Wiekslag in De Wijk of de Tente in IJhorst en rond 13.45 uur bij de Reestbrug. Het startschot voor de duik is om 14.00 uur. Na de duik ontvangen de deelnemers een warme versnapering en een aandenken in het clubcafé (De Wiekslag) of de Tente, waar ook de gelegenheid is om onder het genot van een drankje te toosten op het nieuwe jaar. De Nieuwjaarsduik wordt gesponsord door UNOX en is een “Serieuze Nieuwsjaardduik”.

Om het evenement soepel te laten verlopen, wordt het publiek vriendelijk verzocht zoveel mogelijk te voet te komen. Als men met de auto komt, kan deze geparkeerd worden in de woonwijk rond de Julianaweg of bij de kerk in IJhorst.

Dit evenement is wellicht iets voor uw vereniging, club, team, bedrijf of stichting. Motiveer zoveel mogelijk mensen en duik mee! Het belooft weer een ludieke duik te worden waar iedereen veel plezier aan zal beleven. Voor verdere informatie kunt u terecht op de website www.antrappers.nl.