Het is hoogst onzeker of de jaarlijkse optocht van versierde wagens tijdens het dorpsfeest door zal gaan. Tijdens de jaarvergadering van de Oranjevereniging De Wijk bleek dat er veel onduidelijkheden zijn door aangescherpte veiligheidseisen en voorschriften. De praalwagens moeten technisch in orde zijn, een kenteken en geldige APK hebben, en de bestuurder moet minimaal 18 jaar zijn met een geldig rijbewijs. Alcoholgebruik tijdens de optocht is verboden, en de bestuurder is verantwoordelijk voor ongevallen, waarvoor een verzekering van minimaal tweehonderd euro per dag vereist is. Door de hoge kosten en strikte regels, verwacht de vereniging minder deelname, wat het voortbestaan van de optocht bedreigt. Tijdens de vergadering werd ook het financiële verslag gepresenteerd, het programma voor het komende feest aangekondigd, en er werd afscheid genomen van enkele bestuursleden, terwijl Leonie de Jonge als nieuw bestuurslid werd verwelkomd.