11.000 collectanten komen in actie voor mensen met een spijsverteringsziekte
De collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting gaat van start op maandag 17 juni. Tijdens de collecteweek gaan 11.000 mensen de straat op om te collecteren voor meer onderzoek naar- en betere voorlichting over spijsverteringsaandoeningen.

Waarom we collecteren
Een kwart van de Nederlanders kampt met een ziekte in één van de spijsverteringsorganen. Het gaat om ziekten als het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) of coeliakie (glutenallergie), die dagelijks de kwaliteit van leven beïnvloeden, maar ook om dodelijke ziekten als darmkanker of alvleesklierkanker. We collecteren voor meer onderzoek naar- en betere voorlichting over spijsverteringsaandoeningen.

Listen to your guts: je leeft maar één keer
Je spijsvertering is van levensbelang. Een bron van gezondheid, maar ook het startpunt van veel ziektes. De Maag Lever Darm Stichting vraagt tijdens de collecteweek luid en duidelijk aandacht voor de spijsvertering met hun nieuwe lijfspreuk: Listen to your guts. Je spijsvertering wil van zich laten horen en vertelt je alles over jouw gezondheid. En dat is belangrijk, want je leeft maar één keer.

Opbrengst voor wetenschappelijk onderzoek en voorlichting
“Onze spijsvertering is van levensbelang. De Maag Lever Darm Stichting draagt bij aan baanbrekend onderzoek voor een gezonde spijsvertering” zegt immunoloog en microbioom-expert Eric Claassen. Met de opbrengst van de collecte financiert de Maag Lever Darm Stichting wetenschappelijk onderzoek en voorlichting. In de onderzoeken ligt de focus op vroege opsporing van spijsverteringskankers, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden. Dit is waarom zoveel collectanten in actie komen: meer grip op de spijsvertering redt levens.

Geef aan de collectant
Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 juni kan er een collectant bij je aan de deur komen voor een vrijwillige bijdrage. De Maag Lever Darm Stichting hoopt op je steun! Geef ook (gehoor) aan je spijsvertering. We hebben er allemaal één. Je kunt contant geven aan de deur, maar ook via de QR-code. Samen strijden we voor een gezonde spijsvertering voor iedereen.