Gemeente De Wolden organiseert 12 juni een fitheidstest voor 70-plussers. 110 oudere inwoners hebben zich van tevoren aangemeld om mee te doen aan de test. Nu het invullen van een vragenlijst met behulp van medewerkers van Welzijn De Wolden kunnen de deelnemers beginnen met de test. De test duurt ongeveer één uur en test onder meer uithoudingsvermogen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht en reactiesnelheid.

Deze fitheidstest wordt georganiseerd in samenwerking met Welzijn de Wolden, fysiotherapie InhetWold, Huisartsenpraktijk Koekange & De Wijk en gemeente De Wolden. Elke 15 minuten is er plek voor 8 nieuwe deelnemers. De laatste deelnemers van de dag starten om 12:15. Wethouder Sport Rudi Hooch Antink zal om 11:30 aanwezig zijn. We nodigen u van harte uit om te komen kijken, en eventueel het gesprek aan te gaan met deelnemers. Locatie: De Slenken, H. Tillemaweg 63A, 7957 CB, De Wijk.