Dinsdag 25 juni markeerde een bijzondere mijlpaal voor Otto Linthorst (66) uit Veeningen: precies 50 jaar geleden trad hij in dienst bij Bouwbedrijf Elpenhof in De Wijk. Voor Otto was deze dag echter zoals alle andere en werd er gewoon gewerkt. Het echte feest wordt pas op donderdag gevierd met een hapje en drankje bij het Vergulde Ros, waarbij ook (oud-)collega’s, kinderen en familieleden aanwezig zullen zijn.

Al op jonge leeftijd was duidelijk dat Otto voorbestemd was om timmerman te worden. Met zijn twee rechterhanden was het een logische keuze om naar de Ambachtsschool (LTS) in Meppel te gaan. Daar kreeg hij technische vakken zoals: schilderen, metaalbewerking, metselen en timmeren. “Met metaal had ik sowieso niets. Dan kreeg je een blok metaal en moest je daar een dobbelsteen van vijlen. Niet mijn ding. Schilderen vond ik wel leuk, maar timmeren had de voorkeur,” vertel Otto.

Afwisselende werkzaamheden
Nog steeds gaat Otto elke dag met plezier naar zijn werk. “Het is iedere dag afwisselend: timmeren, tegelen, restauratie.” Door de jaren heen heeft hij veel collega’s zien komen en gaan, maar zelf had Otto nooit de ambitie om te verkassen. “Ik heb het hier prima naar mijn zin. De sfeer is goed en we hebben een gezellig team van tien personen.”

Pensioen
Maar aan alles komt een eind. Volgend jaar is Otto van plan om met pensioen te gaan. Vervelen zal hij zich echter niet. “Vissen, kaarten en vrijwilligerswerk bij Korfbalvereniging Vefo; er is altijd wel wat te doen in Veeningen,” zegt Otto.